Membri:

Fiecare organizatie Masonica care accepta principiile de baza si ia la cunostinta despre Constitutia CATENA si despre Regulamentul General de Functionare poate deveni membru CATENA completand o cerere scrisa. Cererea de admitere trebuie sa primeasca majoritatea voturilor membrilor Curatoriumului. Motivele respingerii cererii nu este obligatoriu sa fie notificate organizatiei care a aplicat.

 

Constitutia face o distinctie intre acceptarea ca membru cu drepturi depline si membru asociat. Doar membrii cu drepturi depline pot nominaliza delegati care au drept de vot; in plus, ei platesc in totalitate taxa anuala.

 

Delegatii membrilor asociati au statut de observatori in cadrul Curatoriumului si pot fi invitati de Presedinte sa ia parte la discutii. In plus, membrii asociati pot solicita o reducere a taxei anuale.

 

Autoritate:

 

CATENA nu are autoritate asupra organizatiilor membre care sunt grupuri Masonice independente. Oricum, deciziile ce se iau in Curatorium referitoare la hotararile CATENA sunt obligatorii pentru toti membrii.